صفحه شخصی د ب   
 
نام و نام خانوادگی: د ب
رشته: کارشناسی ارشد عمومی
شغل:  محقق و مدرس دانشگاه
تاریخ عضویت:  1390/06/24
 روزنوشت ها    
 

 نامرئی کردن اجسام بخش عمومی

7

یک محقق ایرانی در دانشگاه پنسیلوانیا به کمک یکی از همکارانش ، نشان داده است که می توان با استفاده از پرتوهای پلاسمایی اجسام را نامریی کرد.
ایده نامریی کردن اجسام تا چندی پیش تنها در سطح داستانهای تخیلی علمی نظیر «مرد نامریی» ، «چ جی ولز» مطرح بود اما «نادر انقطاع» و «آندرآ آلو» از دانشگاه پنسیلوانیا شیوه ای را پیشنهاد کرده اند که با استفاده از آن می توان با فناوریهای موجود، اجسام را تا حد زیادی غیر قابل رویت ساخت .
به اعتقاد فیزیکدان این روش کاربردهای متعددی در فناوری های نظامی مربوط به مخفی کردن و استتار اجسام خواهد داشت . در گذشته گروههایی از فیزیکدانان کوشیده بودند با روش موسوم به «روش آفتاب پرست» به استتار اشیا و اجسام دست یابند.
محققان دانشگاه توکیو نیز بر روی نوعی پارچه تحقیق می کنند که بر همین مبنا عمل استتار را انجام می دهد: در داخل این پارچه دانه هایی نظیر رشته تسبیح کار گذارده شده که می تواند صحنه ای را که برروی آن تابانده می شود منعکس سازد و جسمی را که این پارچه بر آن پوشانده شده نظیر بدن آفتاب پرست به رنگ محیط درآورد و به این ترتیب آن را نامریی سازد.
محقق ایرانی و همکارش با انجام محاسباتی نشان داده اند اجسام کروی یا استوانه ای که با این قبیل سپرها پوشیده شوند، عملا نور بسیار کمی از خود بازمی تابند. در عمل زمانی که این اجسام در معرض نور مریی قرار داده می شوند، نوری که از آنها به چشم می رسد آنقدر اندک است که عملا دیده نمی شوند.
یک محدودیت این فناوری آن است که هر سپر مخصوص تنها برای یک طول موج خاص کار می کند و به عنوان مثال جسمی که در زیر نور قرمز غیرقابل رویت شده اگر تحت پرتوهای به رنگ سبز یا آبی قرار گیرد قابل مشاهده خواهد بود. نکته دیگر آنکه سپر نامریی کننده زمانی عمل می کند که طول موج با تابیده شده نزدیک ابعاد خود جسم باشد. به این ترتیب در مورد نور مریی، از این سپر تنها برای مخفی کردن اجسام میکروسکوپی می توان استفاده به عمل آورد. اجسام بزرگتر تنها هنگامی از دید پنهان می شوند که پرتوهای با طول موج بلندتر به آنها تابیده شود. بنابراین با این فناوری نمی توان افراد یا خودروها را نامریی کرد.
اما انقطاع معتقد است که از این فناوری می توان در زمینه های دیگر نظیر تولید موادی که از برق زدن و درخشش اجسام جلوگیری می کنند استفاده به عمل آورد. این سپرها همچنین می توانند مانع از تاثیر نامطلوب نوری شوند که از اجسام ریز پراکنده می شود و به این ترتیب می توانند بازده میکروسکوپها را افزایش دهند. یک کاربرد دیگر این روش نامریی کردن ماهواره ها در فضا است.

شنبه 6 خرداد 1391 ساعت 09:55  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 18:00 شنبه 6 خرداد 1391
2
 امیر یاشار فیلا

با سپاس؛
برای نقل اخبار و تازه‌های علمی، می‌باید بیش‌تر از دیگر مطالب پای‌بند به ذکر منابع و مآخذ باشیم.
همچنین، بهتر بود همچون همه‌ی خبرگزاری‌ها و وبگاه‌هایی که در هفته‌ی گذشنه این خبر را نقل کردند، از همکاریِ خانم فرزانه افشین‌منش (دانشجوی دوره‌ی دکتری) با این پروژه نیز یاد می‌کردید.

همکاران و اعضای ارجمند iiiwe در این نشانی می‌توانند جزئیاتِ بیش‌تری در این زمینه بخوانند :


http://www.mehrnews.com/fa/NewsTextOnlyVersion.aspx?NewsID=1608910


مهدی حمزه زاده آذر 19:59 شنبه 6 خرداد 1391
0
 مهدی حمزه زاده آذر
ممنون مهندس جان و ممنون از شما جناب فیلا به جهت ذکر منبع
مائده علیشاهی 21:17 شنبه 6 خرداد 1391
0
 مائده علیشاهی
جالبه.......ممنون از شما و جناب فیلا
د ب 22:42 شنبه 6 خرداد 1391
0
 د ب
دوست محترم
اول از همه فرمایش شما کاملا درست
اما برای این سایت نیست
برای سایت دیگری است که خودم برای آن سایت فعالیت می کنم و مطالب موجود در آن را همه دوستان برای هم ارسال می کنیم
مطالب جالب آن را هر چند مدت یک بار در این سایت هم قرار می دهم
که این مطلب هم به نظرم جالب آمد که در اینجا قرار دادم
پس بهتر است اینقدر زود و یک جانبه قضاوت نکنیم
پیروز باشید.
م افتخاری 11:08 یکشنبه 7 خرداد 1391
0
 م افتخاری
؟
نیما محسون 20:19 یکشنبه 7 خرداد 1391
1
 نیما محسون
جناب د ب حالا چرا اینقدر عصبی اظهار نظر می فرمائید.
با تشکر از شما و جناب فیلا